Ingredience
- 450 g květák
- 120 g čerstvý sýr typu žervé
- 70 g rýžová mouka
- 30 g sýr parmazánového typu
- 15 g lahůdkové sušené droždí
- 1 vejce
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
- pažitka
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Květák omyjeme a důkladně osušíme. Rozebereme na růžičky a postupně rozsekáme v sekáčku na hrubší kousky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Přendáme do misky, zasypeme moukou, droždím, okořeníme, přidáme strouhaný sýr, čerstvý sýr, posekanou pažitku, vejce a dle chuti osolíme. Důkladně promísíme. |
2 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta utvoříme 14 hromádek, ideálně zmrzlinovou naběračkou, která utvoří krásné kopečky. Nebo pomocí dvou lžic. Na povrch každé hromádky kápneme kapku oleje. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 30 minut. |