0 0
Květákový krém s toustíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 menší květák
3 stroužky česnek
3 lžíce máslo
2 kostky zeleninový bio bujón
1 ks cibule
chilli koření
muškátový květ
A ještě
2 ks rohlík
na zdobení řasa Nori mletá příp. petrželka
kvalitní olej

Květákový krém s toustíky

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Květák vaříme bez pokličky, aby mohly unikat sirnaté páry. Ty by totiž mohly nepříznivě ovlivnit jeho následnou chuť.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na másle necháme zesklovatět. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a přidáme k cibuli. Chvilku opékáme a pak zalijeme cca 1,2 l vody. Přidáme chilli a muškátový květ, bio bujóny a povaříme 10-15 minut, do změknutí květáku. Poté rozmixujeme ponorným mixérem.

2
Hotovo

Rohlíky nakrájíme na plátky, které z obou stran opečeme na troše oleje na pánvi. Polévku na talíři pokapeme konopným olejem a posypeme mořskou řasou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vrtulky z listového těsta plněné slaninou
další
Nepečené oříškovo-ovocné košíčky
předchozí
Vrtulky z listového těsta plněné slaninou
další
Nepečené oříškovo-ovocné košíčky

Přidejte svůj komentář