Ingredience
- 1 menší květák
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce máslo
- 2 kostky zeleninový bio bujón
- 1 ks cibule
- chilli koření
- muškátový květ
A ještě
- 2 ks rohlík
- na zdobení řasa Nori mletápříp. petrželka
- kvalitní olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na másle necháme zesklovatět. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a přidáme k cibuli. Chvilku opékáme a pak zalijeme cca 1,2 l vody. Přidáme chilli a muškátový květ, bio bujóny a povaříme 10-15 minut, do změknutí květáku. Poté rozmixujeme ponorným mixérem. |
2 Hotovo | Rohlíky nakrájíme na plátky, které z obou stran opečeme na troše oleje na pánvi. Polévku na talíři pokapeme konopným olejem a posypeme mořskou řasou. |