2 0
Kynuté houskové knedlíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
260 g polohrubá mouka
125 ml mléko
1 vejce
1 rohlík
0,5 lžičky sůl
0,3 droždí
1 špetka cukr krupice

Kynuté houskové knedlíky

Trendy:
  • Maminčiny recepty

Slovo knedlík pochází
z německého "knödel", což dává tušit, že to nebude tak úplně český vynález. V podobě, jak knedlíky známe, se v naší kotlině připravují někdy od
19. století.

  • 90 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a nasypeme trošičku cukru. Necháme vzkypět kvásek. Do mísy odvážíme mouku, osolíme, přilijeme kvásek a klepneme vejce. Důkladně vypracujeme nelepivé těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Rohlík nakrájíme na malé kostičky a zapracujeme do hotového těsta. Bochánek poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na hodinu odložíme na teplém místě, aby nakynul.

2
Hotovo

Z nakynutého těsta vytvarujeme váleček o průměru cca 6 cm a necháme ještě 15 minut kynout. Zatím si přivedeme k varu osolenou vodu ve velkém kastrolu. Nakynutou šišku vložíme do silně vroucí vody a vaříme 20 minut. Knedlík ve vodě ještě hodně nakyne. Po 10 minutách jej obrátíme.

3
Hotovo

Uvařený knedlík vyndáme z vody a hned na několika místech propícháme špejlí, aby se nám nesrazily. Necháme chviličku zchladnout a nakrájíme bílou nití na plátky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Dýňový hummus
další
Hrušková kaše s pohankou
předchozí
Dýňový hummus
další
Hrušková kaše s pohankou

Přidejte svůj komentář