0 0
Kynuté koláče s tvarohem a ovocem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
300 g hladká mouka
125 ml mléko
90 g máslo
30 g cukr krupice
20 g droždí
1 žloutek
větší špetka sůl
Náplň
250 g měkký tvaroh
50 g zakysaná smetana
30 g cukr krupice
1 vejce
1 zarovnaná lžička Gustin
vanilka
drobné ovoce
Drobenka
35 g hrubá mouka
25 g vlašské ořechy
30 g cukr krupice
30 g máslo

Kynuté koláče s tvarohem a ovocem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 45 min
  • Porcí: 10
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

  • Drobenka

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Před tím, než začneme připravovat těsto, vyskládáme si všechny ingredience z lednice a špajzky na stůl, aby se jim vyrovnaly teploty. Máslo rozpustíme a necháme také stát na stole.

2
Hotovo

Potom si přihřejeme mléko, aby bylo vlažné a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme lžičku cukru a mouky, promícháme a necháme vzejít kvásek.

3
Hotovo

Do hnětací mísy odvážíme mouku, cukr a osolíme (kynuté těsto potřebuje větší špetku než ostatní moučníky). Sypkou směs promícháme a vlijeme vzkypěné droždí, přidáme měkké máslo a také žloutek. Zpracujeme v těsto, které je vláčné, měkké a nelepivé. Ideálně v kuchyňském robotu. Zakryjeme utěrkou a kusem igelitu a necháme kynout cca 1 hodinu.

4
Hotovo

Mezitím si připravíme náplň z tvarohu, zakysané smetany, cukru, vanilky a vejce. Pokud použijeme tvaroh vaničkový nebo je-li náplň řidší, přidáme trochu Gustinu. Také si připravíme drobenku smícháním a promnutím mouky, cukru, másla a rozsekaných vlašských ořechů.

5
Hotovo

Nakynuté těsto rozdělíme na 10 kousků (můžeme si je odvážit na váze, aby byly stejné, cca 45 g) a rozválíme je na placičky. Okraje placiček potřeme bílkem, který nám zbyl z těsta. Na každou navrstvíme pořádný díl náplně a rozetřeme po celé ploše. Osobně rozvaluji na tenké placičky a náplň roztírám až do kraje, protože u mužské části naší rodiny končí okraje v koši :).

6
Hotovo

Na náplň navrstvíme ovoce a zasypeme drobenkou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C (horkovzduch) a pečeme dozlatova, cca 25-30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Italské risotto s chřestem, hráškem a slaninou
další
Žampióny v těstíčku
předchozí
Italské risotto s chřestem, hráškem a slaninou
další
Žampióny v těstíčku

Přidejte svůj komentář