Ingredience
Těsto
- 250 g hladká mouka
- 200 ml mléko
- 1/2 kostky droždí
- velká špetka sůl
- velká špetka cukr
Na zdobení
- 5 stroužků česnek
- eidam
- kečup
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mléko ohřejeme na mírnou teplotu. Rozdrobíme do něj droždí a přisypeme špetku cukru. Necháme vzejít kvásek. Potom smícháme s moukou a solí a zpracujeme měkké, pružné těsto. Ideálně se k tomu hodí kuchyňský robot. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě přibližně třičtvrtě hodiny. |
2 Hotovo | A teď vám prozdradím tip přímo od langošáka ze stánku. Vykynuté těsto rozdělíme na malé kousky a rozválíme je na velmi tenké placky. Ale ne na pomoučeném stole, ale na poolejovaném stole. Místy protrhané dírky jsou žádoucí. Naolejujeme i plech, na který budeme placky přendavat a po mírném opětovném vykynutí opět roztáhneme placky natenko a prsty do nich ještě vytlačíme ďolíčky. |
3 Hotovo | V malém kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a když je olej dostatečně rozpálený, vkládáme do něj připravené langoše. Budou mít snahu se uprostřed vzdout, tak je potřeba je právě uprostřed tlačit dolů do oleje, aby nebyly ve středu světlé. Smažení trvá opravdu krátce, takže langoš obrátíme a dosmažíme chviličku i z druhé strany. Usmažené necháváme okapat na papírových ubrouscích. |
4 Hotovo | Česnek prolisujeme, smícháme s trochou vody a touto směsí langoše potíráme. Pokapeme kečupem a posypeme sýrem a nasekanou petrželkou. Podáváme neprodleně po usmažení. Teplé jsou nejlepší. |
2 komentářů Schovat komentáře
Ahoj, recepty máš super, líbí se mi jak to máš rozpracované, fakt super! Langoše výborná inspirace, vím co budu dnes vařit 🙂
Juuu, tak to mě po ranu potesilo 🙂