0 0
Lasagne s boloňským ragú

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
cca 12 plátků lasagne
Boloňské ragú
1 kg mleté hovězí maso
800 ml horká voda
600 ml rajčatové pyré
3 stroužky česnek
2 dl bílé víno
2 řapíky řapíkatý celer
2 mrkev
1 cibule
kus velikosti mrkve celer
oregano
sůl
čerstvě mletý pepř
chilli koření
olej
Bešamel
700 ml mléko
50 g máslo
4 vrchovaté lžíce hladká mouka
muškátový oříšek
sůl
30 g parmazán na posypání

Lasagne s boloňským ragú

Trendy:
  • Masožrout
  • Top recepty

Kdo kdy a kde vymyslel poprvé lasagne, to asi nikdo neví. Nicméně si je jako tvůrci přivlastnili Neapolitánci.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Boloňské ragú

  • Bešamel

Postup přípravy

Sdílet

Pekáček 26 x 18 cm plus zapékací mistička na focení 🙂

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na malé kostičky nakrájíme i mrkev, celer a řapíky. Do velkého kastrolu nalijeme olej a restujeme na něm mrkev s bulvovým celerem dokud nezačne krásně vonět. Přidáme řapíky, cibuli a česnek. Cibuli necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a mícháme, aby se zatáhlo a oddělilo od sebe. Když maso začne syčet, přilijeme víno a vydusíme. Zalijeme rajčatovým pyré a vodou. Osolíme, okořeníme a promícháme. Přikryjeme pokličkou a na cca 2 hodiny strčíme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Během této doby občas zkontrolujeme a promícháme, případně podlijeme trošičkou horké vody.

2
Hotovo

V jiném kastrole rozehřejeme máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Do ní přiléváme studené mléko a za pomocí metličky, a mírné teploty, umícháme bešamel. Omáčka by měla být zahuštěná, mírně tekutá. Ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

3
Hotovo

Do pekáčku nalijeme trochu olivového oleje, na dno poskládáme vrstvu plátků lasagn (ulámeme růžky, aby přilehly k bokům formy), rozetřeme na ně část ragú a pokapeme bešamelem. Položíme další vrstvu lasagní a zase navrstvíme ragú a na něj opět trochu bešamelu. Končíme těstovinami, zbytkem ragú a zbytkem bešamelu. Posypeme nastrouhaným sýrem.

4
Hotovo

Zapečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Telecí líčka na víně
další
Zelné pickles s mrkví
předchozí
Telecí líčka na víně
další
Zelné pickles s mrkví

Přidejte svůj komentář