Ingredience
- 4 velké ks bílá paprika
- 4 velké ks rajčata
- 3 ks vejce
- 1 velká cibule
- dle chuti chilli paprička
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rajčata spaříme vroucí vodou, sloupneme slupku a pokud jsou hodně vodnatá, odstraníme semínka. Nakrájíme na kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, ostraníme semínka a nakrájíme na co nejvíc různých tvarů: proužky příčné, šikmé, kusy velké i kousky malé. V tom je to pravé kouzlo. A taky si vyklepneme vejce do sklenice, osolíme, opepříme a vidličkou našleháme. |
2 Hotovo | Do vysoké pánve, ideálně wok, nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli, až začne sklovatět. Přisypeme nakrájenou papriku i s trochou chilli papričky a chvilku zprudka restujeme. Přidáme rajčata a hned i vejce. Za stálého míchání necháme vejce ztuhnout. |
3 Hotovo | Zaplašíme nutkání vydusit zeleninu úplně dosucha, jinak bude rozvařená na hadr. Dusíme jen nezbytně nutnou dobu, aby se vejce srazila, ale papriky zůstaly ještě trochu křupavé a směs vláčná. |
2 komentářů Schovat komentáře
Přesně tak jsem dnes připravil a zavařila 6sklenic takového leča. V zimě bude jako když jo najdeš.
No paráda, to budou hody, panečku! 🙂