0 0
Lepenice pro vegetariány

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
600 g brambory
300 g kysané zelí
cca 60 ml horké mléko
1 cibule
sůl
drcený kmín
olej

Lepenice pro vegetariány

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Lepenice je staročeský prostý pokrm, který má spoustu vitamínů. Pro jejich vyšší obsah přidáme část zelí tepelně neopracovaného.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a uvaříme v horké vodě doměkka. Cibuli rozsekáme a orestujeme na oleji. Přidáme poloviční množství vyždímaného, pokrájeného zelí a chvilku restujeme. Z uvařených brambor slijeme vodu, přesypeme je k orestovanému zelí, přidáme i pokrájené zelí nerestované, zakápneme horkým mlékem a rozdrtíme šťouchadlem na brambory.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Cibulový koláč
další
Makový trhanec – kaiserschmarrn
předchozí
Cibulový koláč
další
Makový trhanec – kaiserschmarrn

Přidejte svůj komentář