0 0
Lilková pomazánka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Lilková pomazánka

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Nemáte-li česnekový olej, osmažte na olivovém oleji rozkrájený stroužek česneku
a přidejte do pomazánky.

  • 40 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme, řeznou plochu špičkou nože nařízneme do mřížky a osolíme. Vložíme do trouby pod gril na cca 15-20 minut. Když povrch zezlátne, necháme zchladnout.

2
Hotovo

Lilek ze slupky vyškrábeme a pokrájíme na kousky. Vhodíme do misky a přidáme rozkrájená rajčátka, papriku a jarní cibulku. Ochutíme solí, pepřem, česnekovým olejem a citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme pokrájenou pažitku.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Žitný chléb s ovesnými vločkami
další
Nepečená roláda s vůní kávy
předchozí
Žitný chléb s ovesnými vločkami
další
Nepečená roláda s vůní kávy

Přidejte svůj komentář