Ingredience
- 200 g čerstvý sýr typu Lučina
- 4 sušená rajčata
- 2 stroužky česnek
- 1 lilek
- citrónová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme, ostrým nožem rozkrájíme řeznou plochu lilku do "mřížky". Osolíme a dáme do trouby pod gril rozpálený na 190 st. C na 25-30 minut. |
2 Hotovo | Když ogrilovaný lilek trochu zchladne, vyškrábeme jej ze slupky a ostrým nožem rozsekáme na cimpr campr. Přendáme do misky a utřeme s čerstvým sýrem a drceným česnekem. Přidáme rajčata (ideálně naložená v oleji) rozkrájená na kostičky. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Mažeme na čerstvý chléb nebo topinky. |