0 0
Lilková pomazánka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Lilková pomazánka

Trendy:
  • Vegetariánské

Lilek patří mezi lilkovité stejně jako brambory a rajčata.

  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme, ostrým nožem rozkrájíme řeznou plochu lilku do "mřížky". Osolíme a dáme do trouby pod gril rozpálený na 190 st. C na 25-30 minut.

2
Hotovo

Když ogrilovaný lilek trochu zchladne, vyškrábeme jej ze slupky a ostrým nožem rozsekáme na cimpr campr. Přendáme do misky a utřeme s čerstvým sýrem a drceným česnekem. Přidáme rajčata (ideálně naložená v oleji) rozkrájená na kostičky. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Mažeme na čerstvý chléb nebo topinky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Linecké koláčky
další
Kuřecí nudličky s glazovaným květákem
předchozí
Linecké koláčky
další
Kuřecí nudličky s glazovaným květákem

Přidejte svůj komentář