Ingredience
- 1 ks lilek
- olivový olej
Náplň
- 50 g uzený losos
- 1 ks ricotta
- 1 stroužek česnek
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citrónová šťáva
- kůra z bio citrónu
- čerstvý kopr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Lilek nakrájíme podélně na tenké plátky a opečeme je na trošce oleje na grilovací pánvi. Hotové osušíme v ubrousku. |
2 Hotovo | 2/3 lososa nakrájíme na malé kousky a smícháme s ricottou, posekaným koprem, solí, pepřem a troškou kůry z omytého citrónu. |
3 Hotovo | Česnek nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na lžíci oleje dorůžova. Také je necháme okapat na ubrousku. |
4 Hotovo | Osušený česnek vmícháme do náplně a dochutíme citrónovou šťávou. |
5 Hotovo | Zbytek lososa nakrájíme na proužky. Plátky lilku potřeme náplní, položíme na ně kousek lososa a kopru a zarolujeme. |
6 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |