Ingredience
Korpus
- 100 g máslové sušenky
- 40 g máslo
Náplň
- 500 g mascarpone
- 200 g šlehačka
- 100 g zakysaná smetana
- 50 g moučkový cukr
- z 1 ks šťáva z limety
- 1 lžička agarové vločky
- z 0,5 ks kůra z limety
A ještě
- jahody
- maliny
- borůvky
- máta
- 0,5 lžičky agarové vločky
- strouhaný kokos
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že si namočíme agar. Zvlášť do kastrůlku ten do náplně a zvlášť na pokapání ovoce. Oba do půl decky vody. Necháme nabobtnat. |
2 Hotovo | Rozpustíme máslo. Sušenky rozsekáme v sekáčku nebo rozmixujeme, případně jinak rozdrtíme. Smícháme s máslem a natlačíme na dno malé dortové formy. Tu předtím buď vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem (alespoň po dně). Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 15 minut. |
3 Hotovo | Kastrůlek se lžičkou agaru a půldeckou vody přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 5 minut. Pak přilijeme šťávu vymačkanou z celé limety a důkladně promícháme. Stáhneme z plotny. |
4 Hotovo | Šlehačku s cukrem ušleháme elektrickým šlehačem dotuha. Mascarpone smícháme smícháme s kůrou nastrouhanou z limety a se zakysankou. Následně vmícháme našlehanou šlehačku. Odebereme dvě lžíce této směsi a svižně jí promícháme se svařeným agarem. Hned vyklopíme zpátky do smetanové směsi a elektrickým šlehačem důkladně promixujeme. Vylijeme na korpus a uhladíme. Necháme aspoň 3 hodiny ztuhnout v lednici. |
5 Hotovo | Poté obruč z dortu uvolníme a na strany přilepíme kokosovou drť. Vždy si trochu kokosu nabereme do dlaně a přitiskneme na dort. |
6 Hotovo | Potom zase pět minut povaříme v půl deci vody zbylý agar. Každý kousek ovoce v agaru smočíme a naaranžujeme na dort. Za prvé se agarem přilepí, a za druhé jen tak neoschne. |