Ingredience
Sirup 2,5 l
- 50 ks bezinková květenství
- 6 ks bio citrón
- 2 kg cukr krupice
- 2 l voda
- 1 sáček kyselina citrónová
Na limo
- bezinkový sirup
- hrst lesní jahody
- hrst borůvky
- led
- meduňka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vodu svaříme s cukrem, dokud se cukr nerozpustí, přisypeme citróny nakrájené na kolečka a ještě asi 20 minut povaříme. Bezinky rozložíme na bílé prostěradlo a necháme prchnout broučky. Pak ještě trošku oklepeme. Květy ponoříme do vroucí vody, necháme vzkypět a stáhneme z plotny. Přimícháme kyselinu citrónovou a ponecháme stát 24 hodin. |
2 Hotovo | Promícháme, scedíme přes plátýnko do jiného hrnce a přivedeme ještě pod bod varu. Naplníme do vyvařených horkých sklenic a zavíčkujeme. |
3 Hotovo | Na vyšší pekáč rozložíme utěrku, nalijeme asi 2 cm hladinu vody a rozložíme na něj lahve se sirupem tak, aby se nedotýkaly. V troubě při 85 st. C zavaříme po dobu asi 10 minut. Uchováme v chladu. |
4 Hotovo | Limonádu připravíme tak, že do sklenice nalijeme trochu sirupu, přisypeme ovoce a led a zalijeme sodovkou. Ozdobíme meduňkou. |
5 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |