0 0
Linecké cukroví

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g hladká mouka
125 g máslo
50 g moučkový cukr
1 žloutek
z 0.5 kůra z bio citrónu
prášek, dřeň, aroma... vanilka
špetička sůl
A ještě
rybízová marmeláda

Linecké cukroví

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Top recepty

Linecké cukroví je klasika českých Vánoc, i když původem se jedná o těsto pocházející
z Rakous.

  • 55 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V míse smícháme všechny sypké ingredience s pokrájeným ztuhlým máslem a zpracujeme na žmolenku. Přidáme žloutek a je-li to nutné, tak i trochu ledové vody a svižně zpracujeme v tvárné těsto. Zabalíme do mikroténu a necháme odpočinout v lednici, nejlépe přes noc.

2
Hotovo

Odpočinuté těsto vyválíme na tenkou placku a vykrajujeme oblíbené tvary. Stejný počet plných a těch s dírkou. Pokládáme na plech na pečící papír a pečeme v troubě vyhřáté na 150 st. C cca 12-15 minut, až budou odspodu růžovět.

3
Hotovo

Po vychladnutí slepujeme marmeládou, spodní sušenku mažeme na tu stranu, kteru ležela na plechu. Moje babička vždycky říkávala, že nejlepší je marmeláda na linecké cukroví je rybízová :P
Z této dávky je 65 kytiček.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vaječný koňak
další
Ořecho-kávové řezy
předchozí
Vaječný koňak
další
Ořecho-kávové řezy

Přidejte svůj komentář