Ingredience
- 250 g hladká mouka
- 125 g máslo
- 50 g moučkový cukr
- 1 žloutek
- z 0.5 kůra z bio citrónu
- prášek, dřeň, aroma... vanilka
- špetička sůl
A ještě
- rybízová marmeláda
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V míse smícháme všechny sypké ingredience s pokrájeným ztuhlým máslem a zpracujeme na žmolenku. Přidáme žloutek a je-li to nutné, tak i trochu ledové vody a svižně zpracujeme v tvárné těsto. Zabalíme do mikroténu a necháme odpočinout v lednici, nejlépe přes noc. |
2 Hotovo | Odpočinuté těsto vyválíme na tenkou placku a vykrajujeme oblíbené tvary. Stejný počet plných a těch s dírkou. Pokládáme na plech na pečící papír a pečeme v troubě vyhřáté na 150 st. C cca 12-15 minut, až budou odspodu růžovět. |
3 Hotovo | Po vychladnutí slepujeme marmeládou, spodní sušenku mažeme na tu stranu, kteru ležela na plechu. Moje babička vždycky říkávala, že nejlepší je marmeláda na linecké cukroví je rybízová :P |