0 0
Linecké kytičky se sklíčkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g hladká mouka
100 g máslo
50 g moučkový cukr
1 žloutek
vanilka
špetka sůl
6 tvrdé jednobarevné bonbóny bez náplně

Linecké kytičky se sklíčkem

Nejosvědčenější poměr lineckého těsta je 3:2:1 v pořadí hladká mouka, máslo, moučkový cukr :)

  • 50 min
  • Porcí: 30
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mouku a cukr přesejeme, smícháme se solí a studeným máslem pokrájeným na kostičky. Rukama, nebo ještě lépe kuchyňským robotem, rychle vytvoříme drobenku. Tak, aby se všechny ingredience propojily a zhrudkovatěly. Pak přidáme žloutek a zpracujeme v těsto. Počínáme si rychle, abychom máslo v dlaních zbytečně nezahřívali. Z připraveného těsta ukoulíme hroudu a spláneme jí na silnější placku (bude se nám následně líp vyvalovat). Zabalíme jej do fresh fólie nebo mikrotenu a necháme odpočinout v lednici aspoň půl hodinu, ale klidně přes noc.

2
Hotovo

Do silnějšího igelitového sáčku dáme rozbalené bonbóny a paličkou na maso je roztříštíme na drobné kousky. Těsto vytáhneme z lednice a necháme chvilku povolit. Potom na desce kuchyňské linky rozvalujeme části těsta na placky silné cca 2-3 mm (je-li to potřeba, trošku podsypáváme hladkou moukou) a větší formičkou vykrajujeme kytičky. Uprostřed nich pak vykrojíme ještě menší tvary. Kytičky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem (ten je nezbytný) a do vzniklého otvoru lžičkou nasypeme hromádku rozdrcených bonbónů.

3
Hotovo

Vložíme do trouby roztopené na 170 st. C a pečeme cca 10 minut, až začnou okraje jemně růžovět. Necháme zchladnout na papíře.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Blondies z cizrny a mandlí
další
Ravioly s medvědím česnekem
předchozí
Blondies z cizrny a mandlí
další
Ravioly s medvědím česnekem

Přidejte svůj komentář