0 0
Linecké kytičky se špaldovou moukou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
170 g máslo
150 g špaldová mouka hladká
100 g hladká mouka
80 g mandle
70 g moučkový cukr
2 lžíce studená voda jen bude-li nutná
1 žloutek
kůra z bio citrónu
vanilka
pár zrnek sůl
A ještě
rybízová, jahodová nebo malinová marmeláda

Linecké kytičky se špaldovou moukou

Linecké cukroví chutná nejlíp
s výraznou rybízovou marmeládou.

  • 65 min
  • Porcí: 70
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Necháme uschnout a rozmixujeme. V míse smícháme všechny sypké ingredience s pokrájeným ztuhlým máslem a zpracujeme na žmolenku. Přidáme žloutek a je-li to nutné, tak i trochu ledové vody a svižně zpracujeme v tvárné těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme odpočinout v lednici minimálně hodinu, ale lépe přes noc.

2
Hotovo

Po vyndání z lednice necháme chvilku přivyknout na pokojovou teplotu a pak rozvalujeme na pomoučeném stole na placku a vykrajujeme oblíbené tvary. Pokládáme na plech na pečící papír a pečeme v troubě vyhřáté na 150 st. C cca 12-15 minut, až začnou sušenky zdola růžovět. Zchladlé slepujeme červenou marmeládou k sobě vždy spodní stranou, kterou ležely na plechu. Necháme v chladu odležet.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kokosky s tvarohem
další
Americké brambory
předchozí
Kokosky s tvarohem
další
Americké brambory

Přidejte svůj komentář