0 0
Linecký koláč s jahodovou marmeládou a levandulí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
145 g hladká mouka
110 g máslo
55 g cukr krupice
50 g vlašské ořechy nebo mandle
1 žloutek
kůra z bio citrónu
vanilka
špetka sůl
Na ozdobu
jahodová marmeláda
4 jahody nemusí být
1 zarovnaná lžička sušených květů květy levandule

Linecký koláč s jahodovou marmeládou a levandulí

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Nezalekněte se toho, že těsto je poměrně vláčné. Výsledek je naprosto famózní.

  • 40 min
  • Porcí: 8
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Na koláčovou formu o průměru 29 cm.

 

 

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ořechy vyloupeme a umeleme buď na strojku nebo rozmixujeme v mixéru. V kuchyňském robotu smícháme mouku se změklým máslem, cukrem, ořechy, žloutkem, vanilkou a solí. Hotové těsto zabalíme do mikrotenu a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Potom oddělíme asi pětinu těsta a dáme jí na chvilku do mrazáku. Zbylé těsto natlačíme do koláčové formy vyložené pečícím papírem (nebo formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou). Vytvarujeme tak, aby byly asi do centimetru zdvižené okraje. Povrch potřeme vydatně marmeládou, posypeme odranými kvítky levandule a kolem dokola naskládáme na plátky nakrájené jahody. Přímo na koláč nastrouháme ztuhlé těsto z mrazáku.

2
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zelné kapsy
další
Mandarinkové ovesné sušenky
předchozí
Zelné kapsy
další
Mandarinkové ovesné sušenky

4 komentářů Schovat komentáře

Koláč je úžasný! Rozplývá se na jazyku. Jen upečené těsto se celé rozsypalo. Tak nevím, kde se stala chyba.

Jsem ráda, že koláč chutnal. To, že se rozpadl mě mrzí. Napadá mě jedna možnost. Nenakrojila jste ho, když byl ještě teplý? Těsto je opravdu hodně rozplývací a lépe drží, když úplně vystydne. Chápu, udržet se na uzdě při té omamné vůni je opravdu těžké 😀

To bude asi ta chyba. Příště zkusím krájet, až vystydne 😉 Mimochodem, vzhledem k sezoně, jsem vyzkoušela místo jahod švestky a povidla místo jahodové marmelády. Je to fakt super!!

Přidejte svůj komentář