0 0
Litý koláč s ovocem a drobenkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

350 g polohrubá mouka
110 g cukr krupice
100 g kefír
90 g olej
75 g mléko
2 vejce
8 g prášek do pečiva
špetka sůl
Drobenka
40 g máslo
40 g polohrubá mouka
40 g cukr krupice
vanilka
A ještě
ovoce rebarbora, jahody, meruňky

Litý koláč s ovocem a drobenkou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Mega porci vanilkového cukru můžeme mít stále po ruce. Stačí, když vanilkové lusky po vyškrábání semínek strčíme do uzavíratelné nádoby s cukrem.

  • 55 min
  • Snadné

Ingredience

  • Drobenka

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Pekáček 32 x 20 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Ovoce, pokud máme čerstvé, omyjeme, zbavíme slupek - v případě rebarbory, pecek - v případě meruněk, stopek - v případě jahod a osušíme.

2
Hotovo

Z pokrájeného másla, mouky a cukru s vanilkou utvoříme drobenku.

3
Hotovo

Vejce, cukr a špetku soli vyšleháme v misce metličkou do pěny. Pak dáme misku na váhu a přidáme tekuté přísady. Zase metličkou prošleháme a přisypeme mouku s práškem do pečiva. Už jen vařečkou nebo stěrkou nezbytně nutnou dobu, ale dokonale, promísíme.

4
Hotovo

Pekáček vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem a těsto do něj vlijeme. Hustě poklademe ovocem, hezky jeden kousek vedle druhého a posypeme drobenkou.

5
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 40 minut, až začne drobenka zlátnout. Doprostřed koláče zastrčíme špejli a pokud bude po vytažení suchá, máme hotovo. Krájíme po zchladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Máslová krkovice s domácím zelím a bramborovým knedlíkem
další
Pečené kuře s brambory šťouchanými se slaninou a špenátem
předchozí
Máslová krkovice s domácím zelím a bramborovým knedlíkem
další
Pečené kuře s brambory šťouchanými se slaninou a špenátem

Přidejte svůj komentář