Ingredience
- 100 g plnotučné mléko
- 85 g polohrubá mouka
- 85 g hrubá mouka
- 80 g cukr krupice
- 30 g olej
- 5 g prášek do pečiva
- 1 vejce
- špetka sůl
Drobenka
- 60 g polohrubá mouka
- 50 g máslo
- 35 g cukr krupice s vanilkou
A ještě
- miska červený a černý rybíz
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rybíz opláchneme, scedíme a zbavíme stopek. Necháme okapat. |
2 Hotovo | Povolené máslo propracujeme s moukou a cukrem s vanilkou, až nám vznikne žmolenka. |
3 Hotovo | Rozehřejeme troubu na 180 st. C (pekla jsem na horkovzduch). |
4 Hotovo | Vejce metličkou rozšleháme se špetkou soli a cukrem. Vlijeme olej a mléko, prošleháme a pak přisypeme suché ingredience. Smísíme dohromady. Těsto vlijeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem anebo vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. |
5 Hotovo |