Ingredience
Lívanečky
- 7 lžic hladká moukavrchovaté
- 2 ks vejce
- 150 g bílý řecký jogurt
- 2 lžíce moučkový cukr
- 1 ks vanilkový cukr
- 1 lžička jedlá soda
- 1/2 lžičky sůl
Borůvkový přeliv
- 350 g borůvkový kompot
- 1.5 dl šlehačka
Anebo
- javorový sirup
- drobné ovoce
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V jedné míse promísíme všechny suché suroviny. Po lžících přidáváme jogurt a stále mícháme. Do husté hmoty vklepneme obě vejce a intenzivně stěrkou nebo vařečkou masírujeme, až nám vznikne bezhrudková jemná kaše. |
2 Hotovo | Na palačinkovači nebo pánvi, mírně vytřené olejem pak pečeme menší silnější lívanečky. |
3 Hotovo | Borůvkový kompot s trochou šťávy smícháme se šlehačkou a podáváme k lívanečkům. |
2 komentářů Schovat komentáře
1 kus řeckého jogurtu je kolik jogurtu?
Zdravím Hano, doplnil jsem do ingrediencí, že jde o 150gramovou vaničku jogurtu. Bude Vás dost možná lákat, dát tam toho více, ale věřte mi, že konzistence je tak akorát, aby se lívanec na pánvi (palačinkovači) neroztekl a zachoval si super strukturu 😉