0 0
Jogurtové lívance s borůvkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Lívanečky
7 lžic hladká mouka vrchovaté
2 ks vejce
150 g bílý řecký jogurt
2 lžíce moučkový cukr
1 ks vanilkový cukr
1 lžička jedlá soda
1/2 lžičky sůl
Borůvkový přeliv
350 g borůvkový kompot
1.5 dl šlehačka
Anebo
javorový sirup
drobné ovoce

Jogurtové lívance s borůvkami

Věděli jste, že první písemná zmínka o lívancích se datuje
z Anglie roku 1439?

  • 20 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Lívanečky

  • Borůvkový přeliv

  • Anebo

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V jedné míse promísíme všechny suché suroviny. Po lžících přidáváme jogurt a stále mícháme. Do husté hmoty vklepneme obě vejce a intenzivně stěrkou nebo vařečkou masírujeme, až nám vznikne bezhrudková jemná kaše.

2
Hotovo

Na palačinkovači nebo pánvi, mírně vytřené olejem pak pečeme menší silnější lívanečky.

3
Hotovo

Borůvkový kompot s trochou šťávy smícháme se šlehačkou a podáváme k lívanečkům.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas ?

předchozí
Krůtí Piccata Milanese
další
Italské špízy s masovými kuličkami
předchozí
Krůtí Piccata Milanese
další
Italské špízy s masovými kuličkami

2 komentářů Schovat komentáře

Zdravím Hano, doplnil jsem do ingrediencí, že jde o 150gramovou vaničku jogurtu. Bude Vás dost možná lákat, dát tam toho více, ale věřte mi, že konzistence je tak akorát, aby se lívanec na pánvi (palačinkovači) neroztekl a zachoval si super strukturu 😉

Přidejte svůj komentář