Ingredience
- 200 g zakysaná smetana
- 100 g jemné ovesné vločky
- 2 lžíce javorový sirup
- 2 vejce
- 1 lžička prášek do pečiva
- sůl
- kůra z bio citrónu
Jahodový přeliv
- 200 g zakysaná smetana
- 100 g jahody
- 3 lžíce javorový sirup
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vločky rozmixujeme v elektrickém sekáčku nebo mixéru. Promísíme s práškem do pečiva a špetkou soli. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky prošleháme se zakysanou smetanou, trošičkou citrónové kůry a javorovým sirupem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke smetanové směsi přidáváme střídavě vločky a sníh a velmi zlehka promícháme. |
2 Hotovo | Na nepřilnavé pánvi nebo palačinkovači rozehřejeme trochu oleje a smažíme na něm malé lívanečky. |
3 Hotovo | Omyté a osušené jahody rozmixujeme s javorovým sirupem a pak promícháme se zakysanou smetanou. |