Ingredience
- 300 ml vlažná voda
- 150 g lněné semínko
- 1 lžíce jablečný ocet
- 1 lžíce javorový sirup
- 1 lžička drcený kmínzarovnaná
- 1 lžička fenyklzarovnaná
- dle chuti sůlcca 1 zarovnaná lžička
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Len s fenyklem podrtíme např. elektrickém sekáčku. Ochutíme kmínem a solí, promícháme a zalijeme vodou tak, aby byla asi centimetr nad len. Přidáme javorový sirup a ocet a promícháme. Doladíme dle vlastní chuti. Necháme aspoň hodinu bobtnat. |
2 Hotovo | Nízký pečící plech vyložíme pečícím papírem a směs stěrkou rozvrstvíme po celé ploše. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 30 minut. Pak necháme placku zchladnout a nalámeme na kusy. Pokud bychom chtěli úhledné tvary, v polovině pečení placku nakrájíme rádýlkem. |