0 0
Lněné krekry s chlebovou příchutí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

300 ml vlažná voda
150 g lněné semínko
1 lžíce jablečný ocet
1 lžíce javorový sirup
1 lžička drcený kmín zarovnaná
1 lžička fenykl zarovnaná
dle chuti sůl cca 1 zarovnaná lžička

Lněné krekry s chlebovou příchutí

Lněné semínko je blahodárné pro naše trávení. Pro získání zdravotních benefitů je potřeba jej nadrtit.

  • 40 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Len s fenyklem podrtíme např. elektrickém sekáčku. Ochutíme kmínem a solí, promícháme a zalijeme vodou tak, aby byla asi centimetr nad len. Přidáme javorový sirup a ocet a promícháme. Doladíme dle vlastní chuti. Necháme aspoň hodinu bobtnat.

2
Hotovo

Nízký pečící plech vyložíme pečícím papírem a směs stěrkou rozvrstvíme po celé ploše. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 30 minut. Pak necháme placku zchladnout a nalámeme na kusy. Pokud bychom chtěli úhledné tvary, v polovině pečení placku nakrájíme rádýlkem.
Vychladlé krekry můžeme uchovat v uzavíratelné nádobě.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hermelínová pomazánka se šunkou
další
Hermelín v županu
předchozí
Hermelínová pomazánka se šunkou
další
Hermelín v županu

Přidejte svůj komentář