0 0
Losos s pepřovou omáčkou a americkými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Losos s pepřovou omáčkou a americkými brambory

Trendy:
  • Masožrout

Zelený pepř jsou nezralé kuličky sušené horkým vzduchem nebo mrazem.

  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Americké brambory

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky. Do mísy nalijeme trochu olivového oleje, nasypeme od každého koření asi půl lžičky, promícháme a do směsi přendáme brambory. Zamícháme, aby se všechny kousky obalily. Nesolíme! Plech vyložíme pečícím papírem a brambory na něj vysypeme. Oddělíme je od sebe, aby se nedotýkaly a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C. Pečeme 10 minut a pak teplotu stáhneme na 180 st. C. Dopečeme 20 minut. Pak přesypeme do misky a osolíme. Párkrát je prohodíme, aby se sůl dostala všude.

2
Hotovo

Asi 15 minut před dokončením brambor začneme připravovat rybu. Nakrájíme si cibuli na drobné kostičky a v necelé decce horké vody rozpustíme bujón a přidáme tam i zelený pepř. Lososa pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a vložíme na pánev s trochou rozpáleného oleje. Položíme jej kůží dolů. Opékáme asi 3 minuty a opatrně obrátíme. Vedle lososa nasypeme pokrájenou cibulku. Lososa opékáme zase asi 3 minuty a poté položíme na nahřátý talíř. Přikryjeme druhým otočeným talířem, aby nám ryby nevystydla.

3
Hotovo

Cibulku promícháme, aby se orestovala ze všech stran a zakápneme bílým vínem. Necháme vydusit. Přilijeme smetanu a zahříváme, až smetana začne houstnout. Potom přecedíme přes cedník do kastrůlku, přilijeme bujón s pepřem, přidáme máslo a ještě 3 minuty povaříme. Na talířích přelijeme přes lososa.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tak trochu „řecký“ salát
další
Smetanový borůvkový krém s karamelizovanými ořechy
předchozí
Tak trochu „řecký“ salát
další
Smetanový borůvkový krém s karamelizovanými ořechy

Přidejte svůj komentář