0 0
Lososové houstičky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
100 g uzený losos
1 ricotta
1 listové těsto
čerstvý kopr
limeta
sůl
vejce

Lososové houstičky

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Ricotta je tradiční italský čerstvý sýr ze syrovátky. Je cenný pro svůj obsah vápníku a bílkovin. Má neutrální chuť, takže jeho využití v kuchyni je neomezené.

  • 25 min
  • Porcí: 10
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Listové těsto rozvineme po stole (nevyválené vyválíme). Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch potřeme vajíčkem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme dozlatova. Těsto během pečení naběhne a vytvoří houstičky, které po zchladnutí rozkrojíme ostrým nožem a naplníme krémem.

2
Hotovo

Krém připravíme tak, že lososa rozkrájíme na kousky (kousek si necháme na zdobení) a rozmixujeme s ricottou, troškou soli a limetové šťávy. Nakonec přimícháme posekaný kopr.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zvěřinový guláš
další
Ovocné bábovičky
předchozí
Zvěřinový guláš
další
Ovocné bábovičky

Přidejte svůj komentář