Ingredience
- 100 g uzený losos
- 1 ricotta
- 1 listové těsto
- čerstvý kopr
- limeta
- sůl
- vejce
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Listové těsto rozvineme po stole (nevyválené vyválíme). Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájíme kolečka a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch potřeme vajíčkem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme dozlatova. Těsto během pečení naběhne a vytvoří houstičky, které po zchladnutí rozkrojíme ostrým nožem a naplníme krémem. |
2 Hotovo | Krém připravíme tak, že lososa rozkrájíme na kousky (kousek si necháme na zdobení) a rozmixujeme s ricottou, troškou soli a limetové šťávy. Nakonec přimícháme posekaný kopr. |