Ingredience
- 250 g losos filet bez kůže
- 125 g lososová smetana
- 80 ml šlehačka
- 60 g bílé víno
- 6 sušená rajčata
- 2 stroužky česnek
- 1 malá cibule
- pórek zelená část
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Příloha
- 130 g rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát vodou. Pak na slitou rýži nalijeme 1 a půl násobek vody čisté, osolíme, přiklopíme a dáme vařit. Nejdřív na silnější teplotu a následně teplotu stáhneme na mírnější a dovaříme doměkka, celkem cca 12 minut. |
2 Hotovo | Cibuli nasekáme na kousíčky, česnek na plátky. Rajčata nakrájíme na kousky, stejně tak omytý a osušený pórek. Do pánve nalijeme trochu oleje a z obou stran na něm osmažíme osolené filety. Jen krátce, z každé strany asi 2 minutky. Rybu vyndáme z pánve na nahřátý talíř a přiklopíme pokličkou. Do výpeku nasypeme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Zalijeme vínem a necháme vysyčet. Přisypeme pórek a rajčata a zalijeme lososovou i normální šlehačkou. 2 minuty prohřejeme a vložíme zpět rybu, kterou aporcujeme na několik kusů. Ihned podáváme. |
3 Hotovo |