Ingredience
- 12 obdélníkových plátků bresaola
- 200 g ricotta
- 50 g mascarpone
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžička krémové Gorgonzola
- hladkolistá petrželka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Crostini
- 4 plátky bílé pečivo
- olivový olej
A ještě
- rukola
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Předehřejeme troubu ideálně na program gril. Plátky bílého pečiva potřeme olivovým olejem a ogrilujeme dozlatova. Rukolu opláchneme, osušíme a zakápneme olejem smíchaným s trošičkou soli. |
2 Hotovo | Ricottu smícháme s mascarpone, Gorgonzolou, prolisovaným česnekem, pokrájenou petrželkou, olivovým olejem, solí a pepřem. Vidličkou "utřeme" do krému. Rozložíme si plátky bresaoly a na každý navrstvíme vrchovatou lžíci náplně. Hezky kousek od užšího kraje. Zavineme do rolky. Skvěle chutnají s opečeným pečivem a jednoduchý rukolovým salátkem. |