Ingredience
- 160 g polohrubá mouka
- 120 g cukr krupice
- 130 g mák mletý
- 100 g ovesné vločky
- 65 g plnotučné mléko
- 50 g olej
- 10 g prášek do pečiva
- 2 vejce
- špetka sůl
- třešně
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Omyjeme, osušíme a vypeckujeme třešně. Vločky rozdrtíme v elektrickém sekáčku na konzistenci polohrubé mouky. |
2 Hotovo | Vejce se špetkou soli a cukrem vyšleháme v kuchyňském robotu do světle žluté pěny. Pak balónovou metlou přimícháme tekuté ingredience a poté najednou i všechny suché. Těsto vylijme do formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Povrch hustě poklademe třešněmi. |
3 Hotovo |