0 0
Maková buchta s třešněmi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Maková buchta s třešněmi

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 60 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Omyjeme, osušíme a vypeckujeme třešně. Vločky rozdrtíme v elektrickém sekáčku na konzistenci polohrubé mouky.

2
Hotovo

Vejce se špetkou soli a cukrem vyšleháme v kuchyňském robotu do světle žluté pěny. Pak balónovou metlou přimícháme tekuté ingredience a poté najednou i všechny suché. Těsto vylijme do formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Povrch hustě poklademe třešněmi.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35-40 minut, až povrch začne zlátnout. Zkusíme špejlový test. Zapíchneme špejli doprostřed moučníku a pokud na ní neulpí žádné syrové těsto, je hotovo. Krájíme po zchladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kedlubnovo jablečný salát
další
Roláda z vepřové panenky se žampióny
předchozí
Kedlubnovo jablečný salát
další
Roláda z vepřové panenky se žampióny

Přidejte svůj komentář