0 0
Makové crumble řezy se švestkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g mák mletý
120 g máslo
100 g jemné vločky
70 g třtinový cukr
0,5 lžičky skořice
špetka sůl
Náplň
500 g švestky
10 g kukuřičný škrob
2 lžíce javorový sirup
1 lžíce citrónová šťáva

Makové crumble řezy se švestkami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Mák obsahuje vydatnou dávku vápníku, což prospívá našim kostem, zubům, pleti i vlasům.

  • 60 min
  • Porcí: 8
  • Snadné

Ingredience

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mletý mák smícháme s vločkami, cukrem, skořicí, solí a máslem. Prsty utvoříme žmolenku. Do vymazaného pekáčku (16x25 cm) natlačíme 3/4 makové drobenky. Švestky vypeckujeme a nakrájíme na koustky. Smícháme s kukuřičným škrobem, javorovým sirupem a citrónovou šťávou. Rozprostřeme do pekáčku a navrch rozdrobíme zbytek makové hmoty.

2
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřátáté na 170 st. C a pečeme cca 40 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tagliatelle s fenyklovou omáčkou
další
Zadělávaná kapusta
předchozí
Tagliatelle s fenyklovou omáčkou
další
Zadělávaná kapusta

Přidejte svůj komentář