0 0
Makovec s podmáslím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Makovec s podmáslím

Lyofilizované jahody jsou jahody sušené hlubokým mrazem. Zachovávají si tak cenné vitamíny a minerály.

  • 50 min
  • Snadné

Ingredience

  • Poleva

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Podmáslí a vejce vyndáme z lednice hodinu před přípravou makovce. Nameleme mák, oloupeme jablko a nastrouháme na jemném struhadle. Pak všechny suché ingredience nasypeme do misky a vařečkou promísíme. Přidáme veškeré "mokré" a vařečkou krátce důkladně promícháme.

2
Hotovo

Formu vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do připravené formy, stěrkou nahrneme ke stranám, aby uprostřed vznikla mělká prohlubenina a vložíme do trouby a pečeme 35 minut při 180 st. C. Pak provedeme "špejlový" test a pokud bude špejle po vytažení suchá, je hotovo.

3
Hotovo

Moučkový cukr prosijeme a smícháme s citrónovou šťávou, vodou a pár kapkami oleje. Umícháme v hladkou polevu, kterou rozetřeme na zchladlý makovec. Můžeme posypat lyofilizovanými jahodami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Parmazánová pomazánka
další
Krůtí nudličky se zeleninou a kokosovým mlékem
předchozí
Parmazánová pomazánka
další
Krůtí nudličky se zeleninou a kokosovým mlékem

Přidejte svůj komentář