Ingredience
- 230 ml mléko
- 180 g mák
- 150 g špaldová mouka
- 80 g třtinový cukrkdo má rád hodně sladké, tak si přidá
- 60 g máslo
- 1 vejce
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžička prášek do pečiva
- 0.5 lžičky skořice
- vanilkaprášek, dřeň, aroma...
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mák pomeleme na strojku a smícháme se všemi sypkými přísadami. Rozehřejeme máslo a spolu s mlékem, vanilkou a vejcem vmícháme do sypké směsi. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a promícháme v těsto příjemné hustoty. Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do formy a upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 30 minut. Je-li makovec hotový, vyzkoušíme zapíchnutím špejle doprostřed moučníku. Bude-li po vytáhnutí upatlaná od těsta, přidáme ještě pár minut pečení. |
2 Hotovo | Formu na biskupský chlebíček vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do formy a upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 30 minut. Je-li makovec hotový, vyzkoušíme zapíchnutím špejle doprostřed moučníku. Bude-li po vytáhnutí upatlaná od těsta, přidáme ještě pár minut pečení. |