Ingredience
Korpus
- 210 g datle
- 120 g jemné vločky
- 2 lžíce kokosový olej
- z 1 ks citrónová šťáva
Náplň
- 500 g měkký tvaroh
- 200 ml šlehačka
- 100 g rýžový sirup
- 70 g mák
- 2 lžíce agar
- dle chuti citrónová šťáva
Na zdobení
- drobné ovoce
- 1 lžíce agar
- dle chuti citrónová šťáva
- dle chuti rýžový sirup
- máta
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Datle se lžící vody, kokosovým olejem, citrónovou šťávou a vločkami rozsekáme v elektrickém sekáčku nebo mixéru. Na dno dortové formy rozložíme pečící papír a přichytíme postranní obručí. Na dno rozvrstvíme těsto a dlaněmi pořádně upěchujeme. |
2 Hotovo | Dvě lžíce agaru namočíme do 60 ml studené vody a necháme pár minut rozpustit. Pak přivedeme k varu a 5 minut vaříme. Mezitím si nameleme mák a důkladně promísíme s tvarohem, sirupem a citrónovou šťávou. Ušleháme šlehačku a zlehka vmícháme do tvarohu. Do uvařeného agaru přidáme 1 lžíce tvarohové směsi, pořádně promícháme a rychle vrátíme do zbytku náplně. Opravdu pečlivě promícháme a nalijeme na korpus. Překryjeme fresh fólií a odložíme na hodinu do lednice. |
3 Hotovo | Lžíci agaru namočíme do čtvrtlitru studené vody na pár minut a pak 5 minut povaříme. Přimícháme sirup a citrónovou šťávu. Necháme chvilku zchladnout. Po povrchu dortu rozložíme omyté ovoce a malé lístky máty. Zchladlý agar přelijeme přes dort a necháme v lednici zatuhnout. |