Ingredience
- 150 g jemné ovesné vločky
- 150 ml kokosové mlékonebo smetana
- 130 g mák mletý
- 70g třtinový cukr
- 60 g máslo
- 60 g marmeláda
- 3 vejce
- 0,5 prášek do pečiva
- 0,5 lžičky skořice
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme kokosové mléko, zchladlé rozpuštěné máslo a marmeládu. Ještě chviličku šleháme. Vločky rozmixujeme na strukturu hrubé mouky a smícháme s pečícím práškem, skořicí a mákem. Z bílků a špetky soli vyšleháme polotuhý sníh. Do řídké směsi zlehounka vmícháme sypkou směs na střídačku s bílkovým sněhem. |
2 Hotovo | Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a vysypeme hrubou nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme dovnitř, rozprostřeme do krajů a pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 40 minut. |