Ingredience
Těsto
- 230 g podmáslí
- 200 g polohrubá mouka
- 100 g cukr krupice
- 80 g olej
- 50 g mák mletý
- 10 g prášek do pečiva
- 1 vejce
- špetka sůl
Drobenka
- 30 g polohrubá mouka
- 25 g cukr krupice s vanilkou
- 25 g máslo
- 20 g mák mletý
A ještě
- švestky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cukr se špetkou soli a vejcem vyšleháme do světle žluté pěny. Přilijeme olej a podmáslí a balónovou metlou promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s mákem a práškem do pečiva a promísíme s tekutou složkou. |
2 Hotovo | Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou anebo dno vyložíme pečícím papírem. Nalijeme do ní těsto a povrch poklademe půlkami švestek. Z mouky, máku, cukru a másla užmouláme drobenku a koláč jí posypeme. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C horkovzduch a pečeme cca 35 minut. |