0 0
Makový koláč z podmáslí se švestkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
230 g podmáslí
200 g polohrubá mouka
100 g cukr krupice
80 g olej
50 g mák mletý
10 g prášek do pečiva
1 vejce
špetka sůl
Drobenka
30 g polohrubá mouka
25 g cukr krupice s vanilkou
25 g máslo
20 g mák mletý
A ještě
švestky

Makový koláč z podmáslí se švestkami

Švestky můžeme použít čerstvé, povolené mražené nebo kompotované.

  • 50 min
  • Snadné

Ingredience

  • Těsto

  • Drobenka

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cukr se špetkou soli a vejcem vyšleháme do světle žluté pěny. Přilijeme olej a podmáslí a balónovou metlou promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s mákem a práškem do pečiva a promísíme s tekutou složkou.

2
Hotovo

Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou anebo dno vyložíme pečícím papírem. Nalijeme do ní těsto a povrch poklademe půlkami švestek. Z mouky, máku, cukru a másla užmouláme drobenku a koláč jí posypeme.

3
Hotovo

Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C horkovzduch a pečeme cca 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Špagety carbonara
další
Makový dort se švestkovým rozvarem a smetanovým krémem
předchozí
Špagety carbonara
další
Makový dort se švestkovým rozvarem a smetanovým krémem

Přidejte svůj komentář