Ingredience
Smetanová vrstva
- 250 ml šlehačka 33%
- 30 g moučkový cukr
- 2.5 želatina plátky
- 0.5 vanilkový lusk
Malinová vrstva
- 125 g maliny
- 125 ml voda
- 40 g moučkový cukr
- 2.5 želatina plátky
- 1 lžíce citrónová šťáva
Na ozdobení
- maliny
- máta
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si připravíme smetanovou vrstvu. Po hlubokého talíře nalijeme trochu vody a namočíme do ní plátky želatiny. Hezky jeden po druhém, aby se každý plátek namočil zvlášť ze všech stran. |
2 Hotovo | Do malého kastrůlku nalijeme šlehačku a osladíme. Vanilkový lusk překrojíme příčně napůl a půlku ještě prokrojíme podélně a ostrým nožem vyškrábneme semínka. Semínka i lusk přidáme se smetaně a zahřejeme téměř k varu. Želatinu vytáhneme z vody, v dlani vyždímeme a hodíme do smetany. Důkladně metličkou promícháme. Horkou smetanu přecedíme do malého nahřátého džbánečku. |
3 Hotovo | |
4 Hotovo | Na pár minut namočíme do vody želatinové plátky. Maliny rozmixujeme, přecedíme semínka a malinovou šťávu naředíme vodou. Osladíme a přivedeme téměř k varu. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme cukrem a citrónovou šťávou. Vyždímeme želatinu a smícháme s malinami. Opět přelijeme do džbánku, ze kterého se nám směs dobře dávkuje. |
5 Hotovo | Skleničky vyndáme z lednice, položíme je na rovnou plochu a malinovou směs do nich rozdělíme. Zakryjeme fresh fólií a vrátíme zatuhnout do lednice. Nakonec ozdobíme čerstvými malinami a mátou. |