0 0
Malinová panna cotta

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Smetanová vrstva
250 ml šlehačka 33%
30 g moučkový cukr
2.5 želatina plátky
0.5 vanilkový lusk
Malinová vrstva
125 g maliny
125 ml voda
40 g moučkový cukr
2.5 želatina plátky
1 lžíce citrónová šťáva
Na ozdobení
maliny
máta

Malinová panna cotta

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Panna cotta je nejpopulárnější italský dezert.

  • 30 min
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Smetanová vrstva

  • Malinová vrstva

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Na 5 skleniček 1,25 ml

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme smetanovou vrstvu. Po hlubokého talíře nalijeme trochu vody a namočíme do ní plátky želatiny. Hezky jeden po druhém, aby se každý plátek namočil zvlášť ze všech stran.

2
Hotovo

Do malého kastrůlku nalijeme šlehačku a osladíme. Vanilkový lusk překrojíme příčně napůl a půlku ještě prokrojíme podélně a ostrým nožem vyškrábneme semínka. Semínka i lusk přidáme se smetaně a zahřejeme téměř k varu. Želatinu vytáhneme z vody, v dlani vyždímeme a hodíme do smetany. Důkladně metličkou promícháme. Horkou smetanu přecedíme do malého nahřátého džbánečku.

3
Hotovo

Skleničky vypláchneme studenou vodou a postavíme je tak, aby stály zafixované šikmo. Použila jsem k tomu podložku pod hrnec. Smetanu opatrně rozdělíme do připravených skleniček a přendáme zatuhnout do lednice. Po zatuhnutí připravíme malinovou vrstvu.

4
Hotovo

Na pár minut namočíme do vody želatinové plátky. Maliny rozmixujeme, přecedíme semínka a malinovou šťávu naředíme vodou. Osladíme a přivedeme téměř k varu. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme cukrem a citrónovou šťávou. Vyždímeme želatinu a smícháme s malinami. Opět přelijeme do džbánku, ze kterého se nám směs dobře dávkuje.

5
Hotovo

Skleničky vyndáme z lednice, položíme je na rovnou plochu a malinovou směs do nich rozdělíme. Zakryjeme fresh fólií a vrátíme zatuhnout do lednice. Nakonec ozdobíme čerstvými malinami a mátou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pikantní cuketová směs na topinky
další
Rajčatový salát se šunkou a sýrem
předchozí
Pikantní cuketová směs na topinky
další
Rajčatový salát se šunkou a sýrem

Přidejte svůj komentář