Ingredience
Forma o průměru 25 cm
Korpus
- 200 g máslové sušenky
- 60 g mandle
- 50 g máslo
Náplň
- 500 g měkký tvaroh
- 125 g maliny
- 100 g zakysaná smetana
- 80 g třtinový cukr
- 2 ks vejce
- 1 ks vanilkový pudink
- prášek, dřeň, aroma ... vanilka
- špetka sůl
A ještě
- 100 g hořká čokoláda
- 1 lžíce kakaové máslonebo běžné máslo
- 100 g maliny
- 100 g borůvky
- máta
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V mixéru rozmixujeme mandle se sušenkami. Přesypeme je do misky, zalijeme rozteklým máslem a promícháme. Dortovou formu otevřeme, na dno položíme pečící papír tak velký, aby přesahoval přes okraje dortové formy. Na dno s papírem nasadíme horní část formy a upevníme. Boky vymažeme máslem. Provázkem ovážeme papír, aby držel na formě, protože cheesecake se bude péct v nádobě s vodou. Na dno formy vysypeme sušenkovou hmotu a upěchujeme. |
2 Hotovo | Za pomocí kuchyňského robota (máme-li, jinak musíme důkladně šlehat metlou) si připravíme náplň. Smícháme tvaroh se zakysankou a cukrem, přidáme vanilku, po chvilce vejce a nakonec pudinkový prášek promíchaný s rozmačkanými malinami. Vyšleháme v hladkou hmotu, kterou vylijeme na sušenkový základ. Uhladíme a ponoříme do velkého kastrolu (nebo na vyšší plech) naplněného do 2 cm vodou. Pečeme v troubě při 170 st. C po dobu 35 - 40 minut. |
3 Hotovo | Upečený cheesecake necháme zchladnout v pootevřené troubě a následně alespoň 2 hodiny v chladu. |
4 Hotovo | Když je dort úplně vychlazený, ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kakaovým máslem. Hotovou polevou dort přelijeme a ozdobíme omytými malinami a borůvkami. |