Ingredience
Korkus
- 50 g mandle
- 50 g cukr krupice
- 4 ks vejce
- špetka sůl
Náplň
- 3 ks kyselé jablkovětší
- 2 lžičky prášku vanilkový pudink
- vanilkaprášek, dřeň, aroma...
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mandle rozsekáme najemno v elektrickém sekáčku nebo mixéru nebo pomeleme na strojku. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh. Postupně, na menší obrátky, zašleháme cukr a vidličkou rozkledlané žloutky. Nakonec velmi zlehka vmícháme mandlovou drť. |
2 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem a korpusové těsto na něj pravidelně rozetřeme stěrkou po celé ploše. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. dozlatova, cca 10 minut. |
3 Hotovo | Mezitím si oloupeme jablíčka, nastrouháme je na hrubé struhadle a se špetičkou soli, trochou vody a vanilkovým práškem je udusíme pod pokličkou doměkka. V půl deci vody rozmícháme pudinkový prášek a přidáme do jablek. Chvilku povaříme do zhoustnutí. Jablka není potřeba sladit. |
4 Hotovo | Upečený korpus vyndáme z trouby a i s papírem stočíme do rolády. Zabalíme do mokré utěrky a necháme pár minut odpočívat. Potom opatrně stáhneme papír, korpus pomažeme zchladlými jablky a stočíme do rolády. Zabalíme do fresh fólie a necháme půl hodiny ležet v lednici. |