Ingredience
- 200 g mandle
- 120 g máslo
- 100 g jemné ovesné vločky
- 100 g hladká mouka
- 100 ml javorový sirup
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžička psyllium
- prášek, dřeň, aroma... vanilka
- z 0,5 ks kůra z bio citrónu
- špetka sůl
Poleva
- 100 g hořká čokoláda
- 100 g bílá čokoláda
- 2 lžičky máslonebo kakaové máslo, kokosový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nasucho opražíme na pánvi, až se rozvoní. Pak necháme zchladnout a rozsekáme v sekáčku nebo mixéru na prášek. Citrón vydrbeme kartáčkem pod teplou vodou a kůru nastrouháme na jemném struhadle. Vločky také rozdrtíme na mouku. V míse smícháme všechny suché ingredience. |
2 Hotovo | Přidáme změklé máslo, javorový sirup, citrón a promícháme v jemné těsto. Pokud máte kuchyňského robota, je to práce přesně pro něj. Těsto zabalíme do mikroténu a necháme přes noc odpočinout v lednici. |
3 Hotovo | Druhý den těto rozkrájíme na několik dílů a postupně je vytahujeme z chladu. Na lehce pomoučené kuchyňské lince je vyvalujeme na placku tenkou asi 2 mm a vykrajujeme hvězdičky. Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a následně pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu 8-10 minut dorůžova. |
4 Hotovo | Ve vodní lázni rozehřejeme čokolády, každou zvlášť, s kouskem tuku. Na každou hvězdičku kápneme bílou i hnědou čokoládu a špejlí roztáhneme do špiček. Co hvězdička, to originál :) |
5 Hotovo | Těsto se skvěle rozvaluje, když přes něj při rozvalování položíme igelitový sáček. |