Ingredience
- 100 g dýňová semínka
- 100 g mandle
- 90 g datle Medjoolnebo předem namočené běžné datle
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce med
- 1 lžíce kokosový olej
Poleva
- 80 g 70% hořká čokoláda
- 1 lžíce kokosový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mandle rozsekáme nahrubo v sekáčku nebo mixéru. Stejně tak semínka. Obojí nasypeme je do misky. Rozmixujeme datle (Medjool jsou měkké a vláčné, pokud použijete jiné, namočte je na půl hodiny do vody a vodu pak slijte) s medem, citrónovou šťávou a rozehřátým tukem. Obě směsi smícháme dohromady. Pekáček vyložíme fresh fólií tak, aby přesahovala nahoru. Na dno rozvrstvíme těsto a vlhkou rukou pořádně upěchujeme. Opravdu důkladně, aby následně placka držela tvar. Překryjeme přesahující fólií a odložíme na hodinu ztuhnout do lednice. |
2 Hotovo | Potom si rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s kokosovým tukem a rozpuštěnou polevou vychlazenou placku polijeme. Necháme zatuhnout a ostrým nožem nakrájíme na bonbóny. |