Ingredience
Marináda
- 2 lžíce olej
- 2 lžíce kečup
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce hořčice kremžská
- 1 lžíce tekutý mednebo agáve ap. sirup
- 1 lžička sůlzarovnanýá
- 0.75 lžičky jablečný ocet
- chilli koření
A dále
- 9 kuřecí paličky
- 4 brambory
- 3 stroužky česnek
- 2 červená paprika tenkostěnná
- 1 batáta
- 1 cibule
- drcený kmín
- sůl
- olej
- 2 lžíce máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z uvedených ingrediencí vyšleháme marinádu. Kuřecí paličky očistíme vlhkým ubrouskem a marinádou je potřeme. Necháme aspoň čtvrthodiny stát. Mezitím si připravíme zeleninu. |
2 Hotovo | Do vyššího pekáče nalijeme trošku oleje a rozetřeme po celé ploše. Brambory a batát omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kousky. Nasypeme do misky, zakápneme troškou oleje, osolíme, zasypeme drceným kmínem. Přidáme na širší nudličky nakrájenou cibuli, podélně přepůlené stroužky česneku a promícháme. Vysypeme na plech. Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Také přendáme na plech a protáhneme olejem. |
3 Hotovo |