0 0
Marinované paličky se zeleninou z jednoho pekáče

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Marináda
2 lžíce olej
2 lžíce kečup
2 stroužky česnek
1 lžíce hořčice kremžská
1 lžíce tekutý med nebo agáve ap. sirup
1 lžička sůl zarovnanýá
0.75 lžičky jablečný ocet
chilli koření
A dále
9 kuřecí paličky
4 brambory
3 stroužky česnek
2 červená paprika tenkostěnná
1 batáta
1 cibule
drcený kmín
sůl
olej
2 lžíce máslo

Marinované paličky se zeleninou z jednoho pekáče

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

I když se batáty dostaly do Evropy dřív než brambory,
k nám přišly s "mírným" zpožděním.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Marináda

  • A dále

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z uvedených ingrediencí vyšleháme marinádu. Kuřecí paličky očistíme vlhkým ubrouskem a marinádou je potřeme. Necháme aspoň čtvrthodiny stát. Mezitím si připravíme zeleninu.

2
Hotovo

Do vyššího pekáče nalijeme trošku oleje a rozetřeme po celé ploše. Brambory a batát omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kousky. Nasypeme do misky, zakápneme troškou oleje, osolíme, zasypeme drceným kmínem. Přidáme na širší nudličky nakrájenou cibuli, podélně přepůlené stroužky česneku a promícháme. Vysypeme na plech. Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky. Také přendáme na plech a protáhneme olejem.

3
Hotovo

Stranou od zeleniny vyskládáme paličky a veškerou marinádu na ně navrstvíme. Část se zeleninou zakryjeme alobalem, aby se nám nepřipálila. Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C (ne horkovzduch) a pečeme cca 40 minut. V polovině paličky obrátíme a odstraníme alobal. Dopečeme dozlatava.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Proteinové lívance bez vajec
další
Vepřové nudličky v máslové zelenině s bramborovými dukátky
předchozí
Proteinové lívance bez vajec
další
Vepřové nudličky v máslové zelenině s bramborovými dukátky

Přidejte svůj komentář