0 0
Marinované tofu se zeleninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 tofu natural
Marináda
5 lžic sojová omáčka
2 lžíce javorový sirup
2 lžíce citrónová šťáva
1 olej olej
1 lžička sriracha omáčka
1 stroužek česnek
kousek zázvor
A ještě
1 plná lžíce arašídové máslo
1 cibule cibule
1 lahůdková cibulka
1 mrkev
1 rajče
1 košťál brokolice
1 lžička Gustin
0.5 žlutá paprika
0.5 červená paprika
dle chuti sůl
olej
čerstvý koriandr
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
sůl

Marinované tofu se zeleninou

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Zázvor oloupeme a prolisujeme v lisu na česnek. Získáme tak spoustu šťávičky bez zázvorových vlásků.

  • 45 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Marináda

  • A ještě

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si připravíme marinádu. Prolisujeme česnek a kousek zázvoru a smícháme s ostatními ingrediencemi. Promícháme a ochutnáme, aby chuť byla lehce štiplavá a sladkokyselá. Tofu nakrájíme na kostičky a do marinády naložíme. Necháme stát půl hodiny až hodinku. Občas promícháme.

2
Hotovo

Připravíme si zeleninu a odložíme si jí do různých "hnízd". Košťál brokolice oloupeme a nakrájíme na hranolky, rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Mrkev oškrábeme a nahrubo nastrouháme. Papriky a cibuli nakrájíme na proužky a lahůdkovou cibulku na silnější šikmé špalíčky.

3
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát vodou. Pak doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Nejdřív na silnější teplotu a když začne rýže bublat, teplotu stáhneme a zvolna vaříme doměkka, celkem 12 minut.

4
Hotovo

Ve větší pánvi rozehřejeme trošku oleje a orestujeme na ní nejdřív cibuli dosklovata. Jen opravdu krátce. Pak přidáme mrkev, zase minutku restujeme, přidáme tofu i s marinádou a po chviličce brokolicový košťál, papriku a lžíci arašídového másla. Promícháme. Až se rozteče, zalijeme 1,5 dl vody, ve které jsme rozpustili Gustin. Krátce prohřejeme a úplně nakonec do pánve dáme jarní cibulku a rajče. Ještě minutku prohříváme a stáhneme z plotny.

5
Hotovo

Podáváme s posekaným koriandrem a rýží.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Francouzské brambory
další
Perník s citronóvou polevou
předchozí
Francouzské brambory
další
Perník s citronóvou polevou

Přidejte svůj komentář