Ingredience
- 1000 ml šťávy hroznové víno červené
- 300 g třtinový cukr
- 3 ks hřebíček
- 1 Gelfix 3:1
- z 1 ks citrónová šťáva
- 1 lžička skořice
- dle chuti strouhaný zázvor
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Víno omyjeme, otrháme kuličky a odšťavníme. Ideální je mlýnek Tutti frutti. Případně víno propasírujeme přes cedník. Nalijeme do kastrolu, přidáme hřebíčky, skořici a citrónovou kůru se šťávou. Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru a přisypeme ke šťávě. Promícháme a směs přivedeme k varu. Dost často promícháme. Od doby, kdy začne vřít, povaříme 1 minutu. Poté přisypeme zbytek cukru, promícháme a opět přivedeme k varu. Povaříme 5 minut. |
2 Hotovo | Víno omyjeme, otrháme kuličky a odšťavníme. Ideální je mlýnek Tutti frutti. Případně víno propasírujeme přes cedník. Nalijeme do kastrolu, přidáme hřebíčky, skořici a citrónovou kůru se šťávou. Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru a přisypeme ke šťávě. Promícháme a směs přivedeme k varu. Dost často promícháme. Od doby, kdy začne vřít, povaříme 1 minutu. Poté přisypeme zbytek cukru, promícháme a opět přivedeme k varu. Povaříme 5 minut. |