1 0
Marokánky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
350 g sušené plody směs kešu, mandle, arašídy, vlašské ořechy, rozinky, datle, sušené meruňky, kandovaná kůra, brusinky ....
250 ml šlehačka nebo plnotučné mléko
35 g hladká mouka pro bezlepkáře bezlepkové
30 g cukr
20 g máslo
vanilka prášek, dřeň z lusku, aroma
špetka sůl
Poleva - nemusí být
100 g hořká čokoláda
1 lžička kakaové máslo příp. běžné máslo

Marokánky

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Díky názvu marokánky neutají svůj původ. Nevím ja vy, ale my je zbožňujeme, a to i bez hašiše, který prý patří do originální receptury.

  • 55 min
  • Porcí: 55
  • Snadné

Ingredience

  • Poleva - nemusí být

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Veškeré oříšky a velké sušené ovoce pokrájíme nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Nasypeme do misky a přidáme i malé sušené ovoce a kandovanou kůru. Na páru vložíme kastrol, vylijeme do něj šlehačku, přidáme cukr a mouku a metličkou rozmícháme. Za stálého promíchávání necháme trochu zhoustnout (asi jako na lívancové těsto). Přidáme máslo a necháme rozpustit. Přisypeme plody a promícháme.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkami na něj tvoříme malé placičky. Upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C asi 12 minut, než začnou marokánky růžovět.

3
Hotovo

Vychladlé placičky můžeme namáčet v čokoládě. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a spodní část marokánek v ní namáčíme. Necháme zaschnout vzhůru nohama.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Segedínský guláš
další
Candát s bramborovými muffiny a fazolkami
předchozí
Segedínský guláš
další
Candát s bramborovými muffiny a fazolkami

2 komentářů Schovat komentáře

Přidejte svůj komentář