Ingredience
- 350 g sušené plody směskešu, mandle, arašídy, vlašské ořechy, rozinky, datle, sušené meruňky, kandovaná kůra, brusinky ....
- 250 ml šlehačkanebo plnotučné mléko
- 35 g hladká moukapro bezlepkáře bezlepkové
- 30 g cukr
- 20 g máslo
- vanilkaprášek, dřeň z lusku, aroma
- špetka sůl
Poleva - nemusí být
- 100 g hořká čokoláda
- 1 lžička kakaové máslopříp. běžné máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Veškeré oříšky a velké sušené ovoce pokrájíme nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Nasypeme do misky a přidáme i malé sušené ovoce a kandovanou kůru. Na páru vložíme kastrol, vylijeme do něj šlehačku, přidáme cukr a mouku a metličkou rozmícháme. Za stálého promíchávání necháme trochu zhoustnout (asi jako na lívancové těsto). Přidáme máslo a necháme rozpustit. Přisypeme plody a promícháme. |
2 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkami na něj tvoříme malé placičky. Upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C asi 12 minut, než začnou marokánky růžovět. |
3 Hotovo | Vychladlé placičky můžeme namáčet v čokoládě. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a spodní část marokánek v ní namáčíme. Necháme zaschnout vzhůru nohama. |
2 komentářů Schovat komentáře
Já marokánky miluji, recept se zdá být jednoduchý tak snad se mi povedou.
Určitě se povedou, nebojte. Jsou parádní 🙂