Ingredience
250 g
pečené vepřové maso
60 g
máslo
40 g
plnotučná hořčice
5 lžic
výpek z vepřového masa
3
sterilovaná okurka
2
šalotka
1 lžička
uzená paprika
čerstvě mletý pepř
sůl
A ještě na zdobení
šalotka
malé kyselé okurky Cornichons
Postup přípravy
Sdílet
Pomazánku jsem udělala ze zbylého pečeného masa a mazala na domácí chlebík
Příprava krok za krokem
| Zbylé upečené maso rozkrájíme na malé kousky a rozsekáme v sekáčku nebo pomeleme na mlýnku. Přidáme nahrubo nastrouhané okurky a jemně posekanou šalotku. Vmícháme změklé máslo, hořcici, výpek a ochutíme solí a kořením. Mažeme na čerstvý chléb. |
| |
Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?