0 0
Masové koule s rajčatovou šťávou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Msové koule
500 g mleté hovězí maso
3 stroužky česnek
1 vejce
1 lžíce cizrnová mouka příp. běžná hladká mouka
1 větvička rozmarýn
sůl
mletý pepř čerstvě umletý
Rajčatová šťáva
630 ml rajčatové pyré
4 kuličky nové koření
2 bobkový list
2 stroužky česnek
1 cibule
1 větvička rozmarýn
sůl
mletý pepř
olej

Masové koule s rajčatovou šťávou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Zdravé recepty

Rozmarýnka je silná bylinka, které se nejlíp daří v blízkosti moře. Odtud má taky své jméno "mořská rosa".

  • 1,5 hodiny
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Msové koule

  • Rajčatová šťáva

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mleté maso dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, pokrájenou rozmarýnu, sůl, pepř, vejce a mouku. Důkladně promícháme. Polévkovou lžící nabíráme kusy těsta a tvoříme koule velikosti pinponkových míčků. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej a koule na něm osmažíme ze všech stran.

2
Hotovo

Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k opečeným koulím. Přidáme i prolisovaný česnek a restujeme. Vložíme větvičku rozmarýny, koření, sůl a přilijeme rajčatové pyré. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C na cca 50 minut. V polovině pečení zkontrolujeme, aby se nám jídlo nepřipálilo. Případně podlijeme troškou vody a promícháme. Z hotového pokrmu vytáhneme rozmarýnu, bobkové listy a kuličky nového koření.

3
Hotovo

Podáváme s oblíbenou přílohou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Polévka ze zelených fazolek
další
Rajčatový dip
předchozí
Polévka ze zelených fazolek
další
Rajčatový dip

Přidejte svůj komentář