Ingredience
Msové koule
- 500 g mleté hovězí maso
- 3 stroužky česnek
- 1 vejce
- 1 lžíce cizrnová moukapříp. běžná hladká mouka
- 1 větvička rozmarýn
- sůl
- mletý pepřčerstvě umletý
Rajčatová šťáva
- 630 ml rajčatové pyré
- 4 kuličky nové koření
- 2 bobkový list
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 větvička rozmarýn
- sůl
- mletý pepř
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mleté maso dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, pokrájenou rozmarýnu, sůl, pepř, vejce a mouku. Důkladně promícháme. Polévkovou lžící nabíráme kusy těsta a tvoříme koule velikosti pinponkových míčků. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej a koule na něm osmažíme ze všech stran. |
2 Hotovo | Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k opečeným koulím. Přidáme i prolisovaný česnek a restujeme. Vložíme větvičku rozmarýny, koření, sůl a přilijeme rajčatové pyré. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C na cca 50 minut. V polovině pečení zkontrolujeme, aby se nám jídlo nepřipálilo. Případně podlijeme troškou vody a promícháme. Z hotového pokrmu vytáhneme rozmarýnu, bobkové listy a kuličky nového koření. |
3 Hotovo | Podáváme s oblíbenou přílohou. |