Ingredience
- 100 g datle
- 100 g mandle
- 60 g brusinky
- 4 lžíce citrónová šťáva
- 3 lžíce arašídové máslo
- 3 lžíce agávový sirup
- 3 stonky máta
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Datle na několik hodin namočíme do vlažné vody, aby změkly. Potom z nich vodu slijeme a datle postupně rozmixujeme v mixéru. Pomalu přidáváme po malých dávkách i neloupané mandle a stále mixujeme. Přidáme citrónovou šťávu a arašídové máslo, agávový sirup a postupně i brusinky a mátu. Nebo vše postupně rozsekáme v elektrickém sekáčku a následně smícháme v misce. Zkoušela jsem oba způsoby a sekáček to snášel líp než mixér :) |
2 Hotovo | Formu s rovnými stranami vyložíme fresh fólií a těsto natlačíme na dno. Lžící namočenou v citrónové šťávě uhladíme povrch a přikryjeme přesahující fresh fólií. Necháme odpočinout v lednici. Poté nakrájíme na požadované tvary. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |