0 0
Mechová roláda

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Mechová roláda

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Mascarpone a šlehačku vytáhneme z lednice asi půl hodinu před šleháním, aby se krém nesrazil.

  • 50 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Korpus

  • Krém

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Špenát zbavíme oschlých lístků a propláchneme vodou. Potom rozložíme na čistou utěrku a necháme oschnout. Klidně přes noc. Anebo důkladně osušíme. Potom listy hala bala pokrájíme nožem a následně rozmixujeme s trochou oleje, strouhané citrónové kůry a šťávy na kaši.

2
Hotovo

Bílky se špetkou soli rozšleháme do řídké pěny. Pak zvýšíme obrátky na maximum a po malých dávkách přisypáváme cukr a přidáme i vanilku. Vyšleháme polotuhý sníh. Poznáme to tak, že po vytažení metly se špičky sněhu líně ohýbají dolů. Od této chvíle už používáme jen stěrku a se sněhem pracujeme velmi zlehka. Přimícháme žloutky hezky jeden po druhém, vždy zapracováváme až přidaný žloutek ve sněhu zmizí. Potom přidáváme na střídačku vždy lžíci špenátové kaše a lžíci mouky a zase zlehounka zapracujeme do těsta.

3
Hotovo

Troubu rozpálíme na 200 st. C. Velký pečící plech vyložíme namačkaným pečícím papírem a ten potřeme tenkou vrstvou oleje. Taky si vezmeme 2 košíčky na muffiny. Do těch naplníme těsto, které použijeme následně na ozdobení rolády, a odložíme. Zbytek těsta rozetřeme na připravený papír na co největší placku. Plech s těstem vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 7 minut. Po upečení, a vyndání plechu, snížíme teplotu na 180 st. C a do trouby dáme odložené muffiny. Pečeme cca 18 minut.

4
Hotovo

Na upečenou placku položíme čistý pečící papír a opatrně otočíme použitým papírem nahoru. Ten následně stáhneme a korpus spolu s novým papírem zabalíme do rolády. Zakryjeme utěrkou a necháme zchladnout.

5
Hotovo

Mezitím do mísy vyklepneme mascarpone, zasypeme moučkovým cukrem a ochutíme vanilkou a citrónovou štávou. Mixérem krátce promícháme a zalijeme šlehačkou. Zase krátce vyšleháme, aby se vše propojilo. Nešleháme ale dlouho, aby se mascarpone nezdrclo.

6
Hotovo

Korpus roztáhneme, po celé ploše potřeme marmeládou a třičtvrtinou krému. Zarolujeme a zbytek krému rozetřeme po povrchu rolády. Muffiny rozdrobíme v prstech a kousky těsta ozdobíme povrch rolády. Necháme hodinku zatuhnout v lednici a následně ozdobíme drobným ovocem a jedlými květy.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mechový dort „srdce“
další
Obrácená mandlová roláda s jablíčky
předchozí
Mechový dort „srdce“
další
Obrácená mandlová roláda s jablíčky

Přidejte svůj komentář