0 0
Mechové cupcaky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
250 g hladká mouka
250 g čerstvý špenát
140 g cukr krupice
100 g olej
60 g podmáslí
2 vejce
1 prášek do pečiva
z 0.5 citrónová šťáva
z 0.5 citrónová kůra
špetka sůl
Náplň
100 g mražené maliny
20 g cukr krupice
Krém
300 ml šlehačka 33%
150 g mascarpone
20 g moučkový cukr
z 0.5 citrónová šťáva

Mechové cupcaky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 60 min
  • Porcí: 20
  • Snadné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

  • Krém

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z lednice si předem vyndáme vejce a podmáslí, abychom je do těsta nedávali úplně studené. Pak si omyjeme a osušíme špenát. A taky chviličku podusíme maliny s cukrem, aby pustily šťávu a následně zchladly. Odvážíme mouku a smícháme s práškem do pečiva.

2
Hotovo

Špenát nahrubo posekáme a v sekáčku rozmixujeme s olejem, citrónovou šťávou, kůrou a podmáslím na kašičku.

3
Hotovo

Celá vejce dáme do robota, přidáme špetičku soli a zasypeme cukrem. Vyšleháme při vysokých otáčkách do světle žluté pěny. V tomto stavu z robota stáhneme a balónovou metlou opatrně vmícháme tekutou kašičku.

4
Hotovo

Mouku si přesypeme do cedníku a postupně přesíváme do mouky a zároveň balónovou metlou lehce převalujeme, abychom vše dokonale promísili.

5
Hotovo

Mufinový plech vyložíme papírovými košíčky nebo použijeme formičky silikonové. V nejhorším případě mufinové mističky vydatně vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.

6
Hotovo

Pomocí malé naběračky dáme do každého košíčku po jedné. Doprostřed těsta lžičkou vložíme malinu s trochou šťávičky a zalijeme druhou částí těsta do plna. Jeden nebo dva košíčky (podle představy zdobení) si necháme bez malin a následně je rozdrobíme na závěrečnou dekoraci.

7
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C horní/spodní ohřev (ne horkovzduch) a pečeme cca 20 minut. Jsou-li po této době upečené, vyzkoušíme špejlovým testem. Hotové cupcake necháme zchladnout a ozdobíme.

8
Hotovo

Z lednice vyndáme šlehačku a mascarpone, dáme do vyšší nádoby, přidáme moučkový cukr (je ideální ten, ve kterém máme naložené zbytky vanilkových lusků) a citrónovou šťávu dle chuti. Vyšleháme při nižších otáčkách do hustého krému.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí vývar s tyrolským knedlíčkem Kaspressknödel
předchozí
Krůtí vývar s tyrolským knedlíčkem Kaspressknödel

Přidejte svůj komentář