Ingredience
- 70 stonků meduňka
- 2 l voda
- 1,3 kg cukr krupice
- 5 ks bio citrón
- 1 sáček kyselina citrónová20 g
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Bio citróny namočíme do teplé vody a kartáčkem omyjeme. Nakrájíme je na silnější kolečka a spolu s cukrem a vodou svaříme asi 20 minut. Do horké vody vložíme omyté a polámané stonky meduňky, vsypeme kyselinu citrónovou, promícháme, přikryjeme poklicí a necháme 24 hodin stát. |
2 Hotovo | Druhý den sirup scedíme a naplníme do vyvařených sklenic. Sklenice narovnáme na složenou utěrku do vysokého hrnce, doplníme do poloviny lahví vodou, přiklopíme poklicí a vaříme asi 25 minut, aby se sirup uvnitř prohřál a víčka se zatáhla. |
2 komentářů Schovat komentáře
dobrý den tento sirup podle vašeho receptu letos už dělám po třetí a litují toho že nemám víc meduňky ,nestíhá dorůstat .Jsem nadšená z této chutí a moc vám děkují Marie
To mě těší, Marie 🙂 Zkoušela jste i z jiných bylinek?