Ingredience
- 300 g sušené meruňky nesířené
- cca 20 g strouhaný kokos
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 2 lžíce portské víno
- špetička sůl
Náplň
- 100 ml portské víno
- 30 ks kešu natural
Na obalení
- strouhaný kokos
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdříve si namočíme kešu do portského vína a necháme aspoň hodinu marinovat. Pak v mixéru umixujeme meruňky se špetičkou soli, citrónovou šťávou a portským vínem a zahustíme dle potřeby strouhaným kokosem. |
2 Hotovo | Marinované kešu zcedíme a na chvíli poklademe na ubrousek, aby se trošku osušily. Z těsta odebíráme kousky, rozmáčkneme na placičky, naplníme kešu oříškem a zabalíme. Obalíme v kokosu. |