0 0
Meruňkový koláč s tvarohem a kokosovou drobenkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Meruňkový koláč s tvarohem a kokosovou drobenkou

    Postup přípravy

    Sdílet

    Meruňky patří mezi mé nejoblíbenější ovoce. Můžu je na všechny možné způsoby. Koláč s kokosovo kakaovou drobenkou navíc krásně voní. Recept na těsto jsem si vypůjčila z toprecepty.cz.

    Těsto:

    • 250 g hladké mouky
    • 2 lžíce cukru krupice (mám jej v zavařovací sklenici společně s vanilkovým luskem)
    • 60 g změklého másla
    • 1 vejce
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • špetka soli

    Náplň:

    • 250 g měkkého tučného tvarohu
    • 1 vejce
    • 2 lžíce mléka
    • 2 lžíce vanilkového pudinku
    • 2 vrchovaté lžíce cukru krupice s vanilkou
    • špetka soli
    • 7 meruněk

    Drobenka:

    • 60 g kokosu
    • 30 g cukru s vanilkou
    • 30 g másla
    • 10 g kakaového prášku
    • 2 lžíce hladké mouky

    Do kuchyňského robotu dáme ingredience na těsto a promícháme. Vznikne spíš něco jako drobenka. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem a těsto do ní přemístíme. Rukama upěchujeme a vytvarujeme vyšší okraj.

    Všechny ingredience na náplň, kromě meruněk, rozšleháme a nalijeme na koláč. Meruňky omyjeme, přepůlíme, vypeckujeme a překrojíme na čtvrtky. Hustě vyskládáme na náplň.

    Drobenku rukou užmouláme a navrstvíme na koláč. V troubě předehřáté na 170 st. C pečeme cca 35 minut.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Celozrnný quiche s mangoldem a cuketou
    další
    Bezvaječný jablečný štrůdl
    předchozí
    Celozrnný quiche s mangoldem a cuketou
    další
    Bezvaječný jablečný štrůdl

    Přidejte svůj komentář